Főoldal Breakcrum GY.I.K. - Gyakran ismételt kérdések
Hírlevél
 

GY.I.K. - Gyakran ismételt kérdések

Bemutató darab

A bemutató darab sporteszköz a Hammer Sport AG valamelyik bemutatótermében-, boltjában-, vagy vásárán (kiállításán, expóján) került kiállításra, vagy kísérleti példány (prototípus) volt - így ezeknek megfelelően minimálisan használatban is lehetett, vélelmezhetően nem új termék – egyes esetekben azonban bontatlan csomagolásban lévő raktári visszaáru. A fitneszgépekben sem km óra, sem üzemóra nincs, ezért pontosan nem határozható meg egy gép előzetes futási-, használati ideje.
 
Ezekből adódóan a bemutató darab sporteszközök keletkezése esetleges. Néha több darabbal is rendelkezünk egy-egy típusból, néha akár hónapok is eltelhetnek egy újabb bemutató darab érkezéséig: esetükben fokozottan igaz, hogy raktárkészletünk rendszeresen változik. Mielőtt döntenél telefonon vagy e-mailben egyeztess velünk!
Mivel a termék a Hammer Sport AG központi raktárából érkezik, ezért jellegéből adódóan többet szállított, semmint használt sporteszközről van szó. Ami jellemzően összeszerelve, vagy legfeljebb főegységekre bontva – esetleg dobozban – érkezik raktárunkba.
 
A bemutató darab sportgépet eladás előtt minden esetben szervizünk átnézi, kipróbálja, ha esetleg szükséges, gyári alkatrészekből javítja, hogy hibátlanul működjön, feladatát tökéletesen ellássa.
Az esetleges – kismértékű – használat, és a szállítás(ok) folyamán a bemutató darab sporteszközön felületi - nem szerkezeti - sérülések, karcok, hajszálrepedések, színeltérés, horzsolások keletkezhetnek, lehetnek. Ezen esztétikai hibák adott esetben a bemutató darabok velejárói lehetnek, melyek a használhatóságot és az érdemi működést semmilyen módon nem befolyásolják.
A bemutató darab sportgépek bemutató termünkben megtekinthetőek, adott esetben kipróbálhatóak.
Mindezekből adódóan, bemutató darab sporteszköznél külalaki-, esztétikai jellegű kifogásra hivatkozva nem tudunk jótállást érvényesíteni!
 
Bemutató darab futópadot, ellipszistrénert, szobakerékpárt, spinning kerékpárt általában összeszerelve, használat készen adunk át, szállítunk ki - nem saját kiszállításnál lefóliázzuk a gépeket.
Bemutató kondigépeknél, edzőpadoknál a kiszállítás az esetleges súlykészletet kiszerelve (külön mellékelve), legfeljebb fődarabokra bontva vagy gyári dobozában történik. Így ilyen sporteszköznél esetlegesen szükség lehet az összeszerelésre, mely a mellékelt használati útmutató segítségével könnyen megoldható.
Általában elmondható a bemutató darabokról, hogy újszerűek, viszont az áruk jelentősen kedvezőbb - "jó fogásnak" bizonyulnak.

 

Ergométer, ergométeres fitnesz eszköz

Olyan fitnesz készülék (szobakerékpár, ellipszistréner, evezőpad, futópad, stb.), ahol a különböző ellenállási szinteket - akár automatikusan - az eszköz kijelőjéről (komputerről) lehet szabályozni, irányítani és az ellenállás wattban meghatározható. Ez az ellenállás szabályzás beépített-, általunk beírt programok esetében egy általunk beállított időtartamon belül teljesen automatikusan, a programnak megfelelően történik. Ilyen automatikus program lehet egy pulzusvezérelt program is, mikor a kijelző az adott pulzustartományon belül próbálja szívverésünket tartani - hol automatikusan növelve vagy épp csökkentve az edzőeszköz ellenállását. Vannak olyan fitneszgépek, ahol az ellenállást nem - csak - szintekben, hanem Wattban határozzák meg.